petak, 11 novembar 2011 18:54

KYMCO PREDSTAVIO NOVITETE ZA 2012 (1. DEO)

Napisano 
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Par asova u svetu sportskih skutera koji su za KYMCO predstavljeni na ovogodišnjem Milanskom sajmu, potiču iz game Xciting modela, a ovako obnovljeni pripadaju dvema podgrupama kako bi se svima omogućilo da imaju svoj vlastiti Xciting užitak.

Novi Xciting 400i krojen je prema potrebama Evropljana koji vode aktivan, sportski život. Pri dizajniranju ovog skutera Kymcovi stručnjaci trudili su se stvoriti atraktivan i agresivan dvotočkaš koji će istovremeno biti dovoljno udoban da bude logičan izbor za svakodnevno kretanje gradom.

Središte ovog maksi skutera novi je četvorotaktni motor s elektronskim ubrizgavanjem goriva zapremine 400 ccm koji Kymcu Xciting donosi snagu od 34.8 KS i 37 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući unutrašnjoj dinamici fluida ovaj motor može se pohvaliti prirodnim efektom super-punjača, ali i izuzetno mirnim radom.

Taj novi motor smešten je unutar revidiranog rama koji je zadržao dobre karakteristike prethodnika. Kako bi novu tehnologiju pratio i dizajn skutera, Kymcovi dizajneri njegov su izgled sada učinili dosta ozbiljnijim. Vizuelno on se i dalje oslanja na izgled prethodne generacije koji je sada poboljšan primenom novih svetala s ukomponovanim LED elementima.

Kymco Xciting 400i i dalje raspolaže s velikim prostorom ispod sedišta u koji se može smestiti lap top, integralna kaciga i većina stvari koje ćete poneti prilikom odlaska na kraći put. Točkovi dimenzija 15 i 14 cola koje su Tajvanci odabrali idealno su rešenje na ovakvom maksi skuteru za čije se zaustavljanje brinu disk kočnice s radijalnim klještima, uz koje je kao opcija dostupan i ABS sistem.

Novi Kymco Xciting 400i u prodaju kreće sledeće godine kada ćemo saznati i cenu po kojoj će biti dostupan.

 Kada je reč o novom K-XCT 300i, u njemu su sadržane sve pozitivne stvari ali i pritužbe na stari Xciting. Kao što samo ime asocira, reč je o “skraćenoj” verziji Xcitinga, koji omogućava da se u isto vreme omoguće aktivni životni stil, sport, ali takođe omogućava savladavanje saobraćajnih gužvi  i problema sa parkingom u isto vreme – što je bila i najveća primedba na klasične Xciting modele. Da bi se sve ovo postiglo, KYMCO je proizveo potpuno novo vozilo, koje nema ništa zajedničko sa modelom Xciting 400i.

Novi model je utemeljen na novoj šasiji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem(mm 1450), koja zahvaljujući strukturi u svetu poznatoj kao “dual under-bone”, pruža mogućnosti čvrstoće do sada neviđenoj i u premium klasi. Točkovi su 14” napred i 13” inča pozadi, kočenje obezbeđuje dvostruki disk i opciona ABS tehnologija. Vibracije su takođe smanjene na minimum.
300cc 4-taktni motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva je poznati i visoko poštovan G5 agregat, koji se već montirao na model Downtown 300i, i koji ostaje referenca za snagu u klasi od 300cc.

K-XCT 300i ima dva fara od napred, LED poziciju straga, ispod sedišta ima proctor za full face, kao i jet kacigu.

Početak serijske proizvodnje je zakazan za 2012. godinu, a cena još nije utvrđena.

 

Pročitano 20675 puta Poslednji put izmenjeno petak, 06 januar 2012 12:25
developed by denode.com